Dartpijlen


Dartpijlen kopen bij dartwinkel.nl

Bij Dartwinkel.nl hebben wij een ruim assortiment aan dartpijlen. Wij hebben dartpijlen voor iedereen, van voor de beginnende darter tot voor darters op professioneel niveau. Wij hebben dartpijlen van bekende topmerken als Target, Harrows, Winmau, enz. Ook hebben wij dartpijlen van Jelle Klaassen, Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld.

Tonen als Foto-tabel Lijst
Sorteer op sort-descending
Dibo Winners 90%
€ 32,50
Dibo Tigers 90%
€ 32,50
Go Ahead Eagles 80%
Special Price € 34,95 € 39,95
Black Widow 19 gram ringed
Special Price € 150,00 € 208,00
Black Widow 19 gram knurled
Special Price € 150,00 € 208,00
Black Widow 20 gram knurled
Special Price € 120,00 € 170,00
Black Widow 22 gram ringed
Special Price € 150,00 € 208,00
Black Widow 22 gram knurled
Special Price € 150,00 € 208,00
Black Widow 23 gram knurled
Special Price € 120,00 € 170,00
Black Widow 27 gram ringed
Special Price € 150,00 € 208,00
Black Widow 28 gram ringed
Special Price € 120,00 € 170,00
Gold Widow 19 gram ringed
Special Price € 150,00 € 208,00
Gold Widow 19 gram knurled
Special Price € 150,00 € 208,00
Gold Widow 20 gram ringed
Special Price € 120,00 € 170,00
Gold Widow 20 gram knurled
Special Price € 120,00 € 170,00
Gold Widow 22 gram ringed
Special Price € 150,00 € 208,00
Gold Widow 22 gram knurled
Special Price € 150,00 € 208,00
Gold Widow 23 gram knurled
Special Price € 120,00 € 170,00
Gold Widow 25 gram ringed
Special Price € 150,00 € 208,00
Gold Widow 25 gram knurled
Special Price € 150,00 € 208,00
Gold Widow 26 gram ringed
Special Price € 120,00 € 170,00
Gold Widow 27 gram knurled
Special Price € 150,00 € 208,00
Gold Widow 28 gram ringed
Special Price € 120,00 € 170,00
Silver Widow FX ringed
Special Price € 110,00 € 160,00
Silver Widow FX knurled
Special Price € 110,00 € 160,00
Silver Widow MP ringed
Special Price € 140,00 € 190,00
Silver Widow MP knurled
Special Price € 140,00 € 190,00
Datadart CT
€ 42,50
Datadart Black
€ 52,50
Target Phil Taylor - 8Zero Natural
€ 52,95

Dartpijlen kopen 

Darten is enorm populair. Vroeger was het een 'spelletje' dat in de kroeg gespeeld werd, maar tegenwoordig worden er hele toernooien georganiseerd. Zeker sinds de successen van Raymon van Barneveld en Michael van Gerwen is darts een rage geworden in Nederland. Zelf ook leren darten? Of ben je op zoek naar een nieuwe set darts? Dan kan je bij Dartwinkel.nl terecht voor de perfecte dartpijlen die het beste bij jou passen. Waar moet je allemaal op letten bij het kopen van dartpijlen? Dat ligt volledig aan jouw persoonlijke stijl, en die blijft zich door de jaren heen ontwikkelen. Een dartpijl is opgebouwd uit een punt, barrel, shaft en flight. Metalen dartpunten worden ook wel steeltips genoemd. De metalen punt zit meestal in de barrel geklemd. In topwedstrijden wordt wel eens van flights gewisseld. Meestal is dit een gevoelskwestie, want vooral op professioneel niveau is de ene flight nauwelijks beter dan de andere. Goede dartpijlen zijn dus pijlen waar u het fijnst mee speelt. Dartpijlen kunnen helemaal naar uw wensen worden aangepast. Speelt u liever met lichte of zware darts? Lange of korte darts? Al deze zaken kunnen helemaal gepersonaliseerd worden. Bij de aankoop moet u rekening houden met de volgende aspecten:

  • Gewicht - Het gewicht van de pijl is zeer afhankelijk van de worpen. Het is dan ook een kwestie van uitproberen. Een dartpijl mag niet zwaarder zijn dan 50 gram. De meest voorkomende gewichten zitten tussen 20 en 25 gram. Over het algemeen zorgt een zwaardere dart voor meer precisie, maar ook minder snelheid. Het is dus echt wat het beste bij jou past en wat jij prettig vindt.
  • Grip - Dartpijlen hebben verschillende soorten grip, van heel glad tot juist ruw. Hoe ruwer de grip, hoe makkelijker het vasthouden is. 
  • Uiterlijk - De darts zijn te vinden in diverse kleuren en materialen, dus er is altijd wel een dartpijl te vinden die past bij uw persoonlijke smaak.

Tungsten dartpijlen zijn gemaakt van wolfraam. Het woord 'tungsten' is afkomstig van het Zweedse 'tung sten', wat in het Nederlands 'zware steen' betekent. Hoe hoger het percentage tungsten, hoe hoger de kwaliteit van de darts. Hoe meer procenten tungsten er gebruikt is, hoe dunner de barrel is. Hierdoor gooi je de dartpijlen makkelijker bij elkaar en heb je meer ruimte vrij in de triples. Tungsten wordt onderscheiden met 3 verschillende type barrels. Het gewicht voorin, een rechte barrel en een barrel met gewicht midden achter. Ook wel de teardrop, de cilinder en de torpedo genoemd. De cilindervorm is het meest voorkomend. Torpedobarrels zijn smal bij de punt en lopen breder uit. Bij teardropbarrels is juist het tegenovergestelde het geval; deze begint breed en is naar de shaft toe smaller. Let bij het kopen van dartpijlen ook op de textuur van de barrel. De textuur bepaalt namelijk de grip van de dartpijl. Hoe meer textuur dartpijlen hebben, hoe meer grip je hebt. Wij hebben darts in ons assortiment die gemaakt zijn van maar liefst 97% tungsten. U bent bij ons dan ook verzekerd van hoge kwaliteit darts. Welke dart het meest geschikt is? Dat hangt af van de persoonlijke voorkeuren en de worp. Koopt u voor het eerst dartpijlen en wilt u advies? U kunt altijd even contact opnemen, maar u bent ook van harte welkom in onze winkel in Deventer. Hier kunt u verschillende darts uitproberen en onze experts voorzien u graag van advies.

Verschillende merken

Er zijn heel veel verschillende merken dartpijlen; van bekende darters, of van bekende dartmerken. Zoekt u dartpijlen van Gary Anderson, Adrian Lewis of Phil Taylor? Of juist van onze Nederlandse toppers, Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld? Naast de dartpijlen van bekende darters hebben wij ook een groot assortiment van topmerken in de dartwereld:

Bent u op zoek naar een specifiek merk of wilt u juist advies bij het kiezen van de beste dart? Onze experts helpen u verder. Ons advies is om een aantal dartpijlen uit te proberen, bijvoorbeeld in onze winkel in Deventer. Wil je dartpijlen kopen, maar kan je daarbij wel wat hulp gebruiken? Neem voor persoonlijk advies contact met ons op. Dartwinkel.nl draagt graag een steentje bij aan de beste dart ervaring.

Accessoires en onderhoud

Om te kunnen darten heeft u naast pijlen ook flights en shafts nodig. Deze accessoires zorgen ervoor dat de dart in een goede baan naar het dartbord gaat. Zowel de flights als shafts zijn in diverse kleuren en vormen te verkrijgen. De schaft is het gedeelte wat je op de barrel schroeft. Deze shafts zijn er in verschillende lengtes en materialen en zijn makkelijk vervangbaar. Met een mooie shaft maak je je dartpijl helemaal naar jouw eigen wens en stijl. De meest gebruikte materialen voor shafts zijn nylon en aluminium. Nylon is goedkoper en mede daardoor de echte koploper. Het materiaal waarvan de shaft gemaakt is, heeft verder geen invloed op de vlucht van de pijl en heeft dus weinig met je stijl te maken. Dit in tegenstelling tot de lengte van de shaft. Je hebt shafts van kort tot lang. Darts mogen niet langer zijn dan 30,5 cm. De meeste darters spelen met short of medium of iets daar tussenin.
Flights zijn er in verschillende vormen:

De meest gebruikte flightvorm is de Standard, waarbij je genoeg stabiliteit hebt in je worp. Ga je kleinere vormen gebruiken, zoals bijvoorbeeld de Kite of Pear, dan krijg je een hoger scorend vermogen, omdat je darts makkelijker langs elkaar kunnen.  Is uw set compleet, dan is het natuurlijk ook prettig om lang plezier te kunnen hebben van deze materialen. Hiervoor is het juiste onderhoud van belang. Voorkom beschadigingen aan uw darts met een metalen dart case of kunststof dart wallet. Voor het opbergen van de darts is het bij sommige cases of wallets niet nodig om de shafts en flights te verwijderen. Hierdoor kunt u snel opbergen, maar ook snel beginnen met een dartspel. Om zowel uw pijlen als uw muur te beschermen tegen gemiste pijlen kunt u een dartbord surround om uw dartbord plaatsen. Dit is een extra rand die de gemiste pijlen opvangt, daarnaast zorgt het voor een extra uitstraling. Voor al uw dartspullen kunt u terecht bij dartwinkel.nl; ook voor dartbordverlichtingWinmau dartbord kopen en Unicorn dartbord kopen bent u bij ons aan het juiste adres.

Dartpijlen bestellen bij dartwinkel.nl

Bij dartwinkel.nl hebben wij een groot aanbod aan dart toebehoren. U kunt uw dartpijlen bijvoorbeeld helemaal personaliseren met dart shafts of flights. Wilt u uw dartpijlen netjes mee kunnen nemen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden om uw darts op te bergen. Bestel vóór 18:00 uur en uw bestelling is morgen in huis, mits de producten op voorraad zijn.

Dibo
Facebook Instagram Youtube