Flights


Dart flights

Bij Dartwinkel.nl hebben wij een zeer uitgebreid aanbod flights. De vorm van de flights heeft invloed op de worp van de dart. Hoe dikker en groter de flights, hoe stabieler de darts in de lucht zijn. Wij hebben flights van alle bekende merken als Winmau, Harrows, Grand Slam en Target. Veel bekende darters hebben een unieke identiteit. Waarom u dan niet? Dart flights zijn uitermate geschikt om uw eigen persoonlijke stijl te laten doorklinken tijdens een potje darten. Wij hebben flights van de bekende tv-darters als Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Phil Taylor en Adrian Lewis. Ook zij gebruiken flights om zichzelf te onderscheiden.

Al onze flights zijn geprijsd en worden geleverd per set van 3 (tenzij anders vermeld).

Tonen als Foto-tabel Lijst
Sorteer op sort-descending
Go Ahead Eagles flight
Special Price € 1,00 € 1,35
My Daddy flight
€ 0,75
KWF flight
€ 1,00
Poly Plain slim white flight
€ 0,60
Poly Plain slim red flight
€ 0,60
Poly Plain slim blue flight
€ 0,60
Poly Plain slim green flight
€ 0,60
Poly Plain slim clear flight
€ 0,60
Poly Plain slim yellow flight
€ 0,60
Poly Fluor slim pink flight
€ 0,60
Poly Fluor slim yellow flight
€ 0,60
Poly Fluor slim green flight
€ 0,60
Poly Fluor slim orange flight
€ 0,60
Poly Plain pear black flight
€ 0,60
Poly Plain pear white flight
€ 0,60
Poly Plain pear red flight
€ 0,60
Poly Plain pear blue flight
€ 0,60
Poly Plain pear green flight
€ 0,60
Poly Plain pear clear flight
€ 0,60
Poly Plain pear yellow flight
€ 0,60
Poly Fluor pear pink flight
€ 0,60
Poly Fluor pear yellow flight
€ 0,60
Poly Fluor pear green flight
€ 0,60
Poly Fluor pear orange flight
€ 0,60
Poly Plain standard red flight
€ 0,60
Poly Plain standard green flight
€ 0,60
Poly Plain standard yellow flight
€ 0,60
Poly Fluor standard pink flight
€ 0,60
Poly Plain kite blue flight
€ 0,60
Poly Plain kite green flight
€ 0,60

Wat is een dart flight?

Niets is zo vervelend als een zwabberende dartpijl die niet de route naar het dartbord aflegt dat u wilt. Dat probleem kan aan de dart flight liggen. Een goede dart flight zorgt namelijk voor een stabiele pijl die niet afwijkt en de worp precies zo uitvoert als u hem in gedachten heeft. Dart flights zijn als het ware de 'vleugels' die zich bevinden aan het einde van de darts. Een dart flight zorgt er dus voor dat de dartpijl stabiel en recht naar het dartbord vliegt. Iedere vorm van een flight heeft zo zijn eigen manier van stabiliseren. De keuze voor de juiste flight voor u, ligt geheel aan uw eigen voorkeur. De meest gebruikte flightvorm is de Standard, waarbij je genoeg stabiliteit hebt in je worp. Er bestaan zelfs verschillende soorten standaardvormen in verschillende materialen. Ga je kleinere vormen gebruiken, zoals bijvoorbeeld de Kite of Pear, dan krijg je een hoger scorend vermogen, omdat je darts makkelijker langs elkaar kunnen. Een aantal voorbeelden van andere vormen, is:

Al deze vormen flights hebben wij in ons assortiment. De flight wordt op de dart shaft bevestigd. De shafts verbinden de barrel met de flight. Wat veel mensen niet weten is dat shafts vaak bepalend zijn bij het gooien van de darts. De lengte van de shafts maakt het verschil tussen afzwaaiende pijlen en gegroepeerde pijlen. Wij hebben shafts van drie verschillende materialen: kunststof, aluminium en titanium. Is uw dartset compleet, dan is het natuurlijk ook prettig om lang plezier te kunnen hebben van de materialen. Hiervoor is het juiste onderhoud van belang. Voorkom beschadigingen aan uw darts met een metalen dart case of kunststof dart wallet. Voor het opbergen van de darts is het bij sommige cases of wallets niet nodig om de shafts en flights te verwijderen. Hierdoor kunt u snel opbergen, maar ook snel beginnen met een dartspel. Wilt u uw flights ook onder het spel beter beschermen? Dat kan met onze flight protectors. Dit zijn kleine aluminium hoesjes die over het uiteinde van de flights geschoven kunnen worden. Het kan namelijk voorkomen dat een dartpijl terecht komt op een andere dartpijl. Hierdoor kan de flight beschadigd raakt. Door gebruik te maken van onze flight protectors bescherm je je dartpijlen. De flight protector zorgt er ook voor dat de flights goed gespreid blijven. Daardoor heeft de dartpijl een betere vlucht richting het dartbord. Een flight protector maakt de dartpijl wel iets zwaarder, maar dit is verwaarloosbaar. Hier zult u dan ook niets van merken.

Dart flights, goedkoop of duur?

Wij hebben dartsflights in alle prijscategorieën van de beste kwaliteit. Van goedkope dart flights tot duurdere. Bij het kiezen van de juiste dart flights moet u rekening houden met de vorm van de flight, de dikte van de flight en het uiterlijk van de flight. Het is lastig te bepalen welke flight bij u persoonlijk past. Welke dart flight u uiteindelijk kiest, ligt geheel aan uw eigen voorkeur. Vaak wordt gezegd dat snel gooiende spelers het beste voor een kleine flight kunnen gaan. Gooit u wat minder snel, dan kunt u beter voor een Standard flight kiezen. Het voordeel van een kleine flight is dat u meer zicht op het bord heeft. Grotere flights kunnen op hun beurt makkelijker geraakt worden door andere pijlen. Het belangrijkste is om verschillende flights uit te proberen. Daarvoor hoeft u niet meteen verschillende soort flights aan te schaffen. U bent altijd welkom in onze winkel om verschillende darts uit te proberen. Wij nodigen u van harte uit in onze winkel in Deventer. Zo weet u zeker dat u geen miskoop begaat. Ook voor dart flights van uw favoriete voetbalclub of de flights van een bekende darter bent u bij Dartwinkel.nl aan het juiste adres. Flights koopt u immers niet alleen vanuit speltechnisch oogpunt. U wilt kwaliteit én uw persoonlijkheid laten doorklinken in uw dartpijlen. Een mooi versierde versie gooit natuurlijk niet beter dan een standaarduitvoering, maar zo kunt u wel een unieke touch aan uw pijlen geven. Zeker wanneer u af en toe meedoet aan wedstrijden of toernooien, is het leuk om uw eigen herkenbare set flights te hebben. Wij kunnen de flights op maat maken met een eigen afbeelding naar wens. Deze custom made flights kunt u op ieder moment bij ons bestellen. 

Meer dan alleen dart flights

Dartwinkel.nl is de Dutch Dart specialist. Dartwinkel.nl heeft dan ook meer dan alleen dart flights. Bent u op zoek naar dartpijlen, dart shafts of andere dart accessoires? Wilt u uw dartpijlen netjes mee kunnen nemen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden om uw darts op te bergen. Wilt u meer weten over ons aanbod? Heeft u vragen en/of opmerking? Wij komen graag met u in contact. Al onze producten worden gratis geleverd vanaf € 40,-. Bestel vóór 18:00 uur en uw bestelling is morgen in huis, mits de producten op voorraad zijn.

Dibo
Facebook Instagram Youtube